5 tips om te starten met een eco lifestyle

Je zal ongetwijfeld al wel eens gehoord hebben van #meiplastiekvrij, #plasticfreejuly of een andere challenge om ons bewuster te maken van de hoeveelheid plastic die we gebruiken. Jaarlijks komt er meer dan 8 miljoen ton (!!) plastic afval in onze oceanen terecht. Wij, bij Mila & Jules, gaan elke dag de uitdaging aan om nee te zeggen tegen single-use plastic. Lijkt moeilijk in deze tijd waar plastic letterlijk overal is. Onder het moto “choose to refuse…” geven wij in deze eerste blogpost enkele makkelijke tips aan zij die willen starten met een eco lifestyle.

Choose to refuse… plastic straws


Zeg nee tegen plastic rietjes. Deze plastic buisjes zijn een grote boosdoener als het aankomt op het plastiek afval dat in onze oceanen terechtkomt, ook al is het eigenlijk een overbodige (plastic) luxe. Als je, net zoals ons, toch graag een smoothie of cocktail met een rietje drinkt, bestaan er ook leuke milieuvriendelijke alternatieven, zoals bijvoorbeeld de bamboo rietjes van Bambaw.

PS: je cocktail ziet er zo ook nog mooier uit!

Choose to refuse… plastic bottles


Deze boosdoener is makkelijk om je #zerowaste lifestyle mee te starten. Er zijn talloze mooie en handige herbruikbare waterflessen te vinden die je kan bijvullen met kraanwater. Niet zeker of je het water van de kraan kan drinken? Er bestaan ook flessen met waterfilters. Hier vind je onze (bamboo) favorieten.

Choose to refuse… take away coffee cups


Net zoals ons dol op koffie? Af en toe eens take away? Ook hier kan je plastic vermijden. Neem je eigen reusable coffee cup mee en zeg nee tegen de wegwerpbekers. Of ga gewoon gezellig een terrasje doen als je tijd hebt.

Choose to refuse… plastic bags


Nog zo’n boosdoener. Ook tegen deze kunnen we makkelijk neen zeggen. Neem je eigen herbruikbare boodschappentas mee en vermijd zoveel mogelijk plastiek verpakkingen. Zo kan je ook fruit en groenten los kopen of je kan een herbruikbare produce bag gebruiken om fruit en groenten in te verzamelen.

Choose to refuse… plastic food wraps


Leftovers? Lunch? Ook dat kan plastic free. Gebruik een mooie lunchbox en dek je leftovers af met beeswax wraps. Neem zeker een kijkje op deze site voor leuke beeswax om je lunch en leftovers te bewaren

 

In het begin kan het moeilijk lijken om te starten met deze eco lifestyle. Een tip: doe niet alles tegelijk, maar maak stap voor stap het verschil. Alle kleine beetjes helpen.

Let’s do this!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *