Maak je badkamer plasticvrij!

Zero-waste in de badkamer? Hoe begin je daar aan? Je kan natuurlijk niet alles tegelijk aanpakken. Met de blog neem ik je mee op ecologisch avontuur, stap voor stap. Toen ik rondkeek in mijn badkamer, werd ik geconfronteerd met te veel plastic. Shampoo in plastic flessen, plastic tandenborstel, tandpastatube… Laten we starten met de badkamer plasticvrij te maken.

Al het plastic in huis is niet alleen slecht voor het milieu maar ook voor jou. Door je badkamer vrij te maken van al dit plastic, maak je het ook vrij van ongezonde schuimmiddelen, microplastics, parabenen, etc… No worries! Je badkamer plasticvrij maken is niet zo moeilijk en een investering die je veel geld bespaart in de toekomst! Hierbij enkele eenvoudige swaps:

Shampoo bars vs. shampoo in plastic fles

How about this easy swap? Weg met de plastic fles en op zoek naar de shampoo bar die het beste bij jouw haar past. Naast shampoo bars bestaan er ook conditioners en zeepjes. Met deze swap verminder je niet alleen veel afval, maar bescherm je jezelf ook tegen gevaarlijke chemische stoffen en parabenen.

Bamboe tandenborstel vs. plastic tandenborstel

Een ander plastic dat vaak in onze oceaan terechtkomt, is de tandenborstel. Ondertussen zijn bamboe tandenborstels al overal te vinden, wat deze swap een van de gemakkelijkste maakt! Mijn favoriet zijn de tandenborstels van Organics Basics. Deze zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Houten haarborstel vs. de plastic versie

Easy swap? Houten borstels vind je ook makkelijk in een natuurwinkel in de buurt!

Safety razor vs. plastic scheermesje

Girls, it’s time to stop paying the pink tax. Wegwerpmesjes nemen een grote hap uit je portemonnee. Dit metalen mesje is niet alleen voordeliger, maar zorgt ook voor een zachtere huid dankzij de professionele mesjes. Geen plastic afval en zacht voor je huid? Tested and approved! 

Herbruikbare wattenschijfjes vs. wegwerprondjes of ontschminkingsdoekjes

Last one for today! Vervang je ontschminkingsdoekjes door katoenen herbruikbare wattenschijfjes. Ben je graag creatief bezig? Haal je naaimachine boven en make your own! Geen DIY’er? De wattenschijfjes van Lamazuna komen in een handig doosje.

 

Als je start met deze swaps, zal je badkamer er al snel helemaal anders uitzien! Wil je je badkamer nog meer #zerowaste maken? Hou dan zeker de blog in het oog! Binnenkort test ik voor jullie leuke receptjes om eigen verzorgingsproducten te maken!

Een zero-waste badkamer straalt rust uit, perfect voor dat momentje me-time, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *