Tijdens ‘mei plasticvrij’ worden we ons even bewust gemaakt over de impact van onze plastic consumptie op het milieu. Het opzet is simpel: allemaal samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic verminderen. Want er is geen ‘weg’ in ‘weg’werp. 

Doe jij ook mee dit jaar?

Wist je dat we elk jaar 8 miljoen ton plastic aan de oceanen toevoegen? We kunnen ons zelfs niet voorstellen hoeveel dat is. De plastic afvalberg neemt alleen maar toe. Plastic is bovendien niet afbreekbaar, het is gemaakt om eeuwig mee te gaan. Plastic valt uiteen in stukjes dat we microplastics noemen, deze belanden dan in de zee, in de lucht, in de grond… 

Samen met #meiplasticvrij daag ik je deze maand uit om je gebruik van wegwerp plastic te minderen en op zoek te gaan naar herbruikbare alternatieven! Doe het stap voor stap en maak de ontdekkingstocht leuk. In deze blog geef ik je leuke tips van swaps die je kan maken.

Margot’s 5 makkelijke én leuke swaps:

Shampoo bar

Kies voor een verpakkingsvrije shampoo & conditioner bar en laat die plastic shampoobus staan. Mijn favoriete shampoo bar is de ‘holy guacamole‘ van het kleine Antwerpse bedrijf Savonke. Maya & Pablo maken in hun atelier de shampoobars met veel liefde en geen toxische stoffen. Lief voor jou en de planeet!

Herbruikbare fruit- & groente zakjes

Een easy swap voor wanneer je boodschappen gaat doen. Neem je eigen fruit – en groentezakjes mee en laat de plastieken daar. Ik vind het niet alleen super handig, maar ook veel mooier.

Koperen drinkenbus

Zero waste on the go! Een herbruikbare drinkenbus, niet enkel super handig maar ook prachtig om mee op pad te nemen. Wist je dat koperwater een Aryuvedische werking heeft? Het geeft je imuumsysteem een boost en helpt je ontdoen van opgebouwde afvalstoffen.

Deze prachtieg drinkenbussen zijn handmade in India.

Herbruikbare bamboe rietjes

De must have voor deze zomer, herbruikbare rietjes voor in je smoothies en cocktails. Ik beloof het je, ze zullen er niet alleen mooier uitzien maar ook lekkerder smaken. Genieten maar!

Plasticvrije deodorant

Mijn all-time favourite, NUUD deodorant. Een deodorant crème op basis van micro zilver dat de bacteriën die je zweetgeur veroorzaken neutraliseert. NUUD werkt gemiddeld 3 dagen, waardoor je extra lang doet met de tube. Die is gemaakt van suikerriet, trouwens! Plastic- free game changer.

Nog meer leren over afvalvrij leven? Dan is het boek ‘Zero waste project’ zeker iets voor jou! De zussen Jessie & Nicky Kroon bundelden al hun inzichten en kennis in dit boek samen. Je leest  alles over hun zoektocht naar een duurzamere levensstijl, hun successen, hun ‘mislukkingen’ en natuurlijk veel waardevolle tips!

Zin gekregen om de uitdaging aan te gaan en jouw levenstijl te verduurzamen? Op onze Instagram-pagina vind je een leuke #meiplasticvrij bingo en delen de hele maand nog tips over #meiplasticvrij.

Meer info over de campagne vind je op de site van mei plasticvrij.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *