Privacybeleid

Mila & Jules is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Deze privacy verklaring legt uit welke gegevens we verzamelen en hoe we deze gegevens gebruiken. Deze verklaring is deel van onze algemene voorwaarden.

Mila & Jules erkent de bezorgdheid van onze online bezoekers met betrekking tot de privacy. Dat is waarom wij te allen tijde persoonlijke gegevens strikt verwerken volgens dit privacy beleid en de Belgische Privacywet.

Wie zijn we?

Welkom op onze website https://www.milaenjules.be

Mila & Jules
Margot Meert
Lage Kaart 516
2930 Brasschaat
BELGIUM

BTWNR.: BE0691746689
info@milaenjules.be

Welke persoonlijke gegevens verzamelen we en op welke manier?

De persoonlijke gegevens die Mila & Jules verzamelt zijn relevant, niet overbodig en gerelateerd aan de doeleinden waar wij ze voor verzamelen.

Wanneer je een order plaatst op www.milaenjules.be, verzamelen wij volgende gegevens, teneinde uw bestelling te kunnen afhandelen:

  • Accountgegevens: naam, voornaam, emailadres
  • Adresgegevens en telefoonnummer
  • Betalings en kredietkaartinformatie
  • Optionele accountgegevens, zoals gebruikersnaam en wachtwoord

We gebruiken deze informatie voor de volgende doeleinden:

  • Om je informatie toe te sturen over je account en bestelling
  • Om te reageren op je aanvragen, waaronder restituties en klachten
  • Om betalingen te verwerken en fraude te voorkomen
  • Om je account voor onze winkel in te stellen
  • Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals het berekenen van belasting
  • Om ons winkelaanbod te verbeteren
  • Om marketingberichten naar je te sturen, als je hiervoor kiest

Als je een account aanmaakt, worden je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer gebruikt om de afrekengegevens automatisch in te vullen bij toekomstige bestellingen.

Wanneer je je inschrijft op onze nieuwsbrief, verzamelen wij volgende gegevens, teneinde u de nieuwsbrief te sturen:

  • Emailadres

Wanneer je het contactformulier invult, verzamelen wij volgende gegevens, teneinde u te kunnen contacteren:

  • Naam, voornaam
  • Emailadres

Wanneer je onze site bezoekt, verzamelen we de volgende gegevens:

  • Door jou bekeken producten: we gebruiken deze gegevens bijvoorbeeld om producten aan je te tonen die je recentelijk hebt bekeken
  • Locatie, IP-adres en browsertype: we gebruiken deze gegevens om belastingtoeslagen en verzendkosten te berekenen
  • Verzendadres: we vragen je om deze gegevens in te vullen, zodat we bijvoorbeeld de verzendkosten kunnen berekenen voordat je een bestelling plaatst en om de bestelling vervolgens naar je te verzenden.

We gebruiken cookies ook om producten in je winkelwagen op te slaan terwijl je door onze site bladert.

Ons hoofddoel bij de verwerking van uw persoonsgegevens bestaat erin u de gevraagde diensten of informatie te bezorgen.

Voor zover u ons daartoe uw toestemming heeft verleend, kunnen wij uw persoonsgegevens gebruiken voor direct marketing via e-mail. Indien u achteraf toch beslist dat u geen dergelijke e-mails meer wil ontvangen, kan u zich steeds uitschrijven door op de link in de e-mail te klikken of ons te contacteren. Wij zullen uw persoonsgegevens dan onmiddellijk uit onze bestanden verwijderen.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Met wie delen we jouw data?

Wij verstrekken enkel informatie aan derden die nodig is om hun werk te kunnen doen. Zij mogen die informatie slechts gebruiken voor de uitvoering van de koopovereenkomst tussen jou en ons en hebben niet het recht de gegevens voor andere doeleinden te gebruiken, tenzij je daar uitdrukkelijk schriftelijk toestemming voor hebt gegeven. Zo kunnen we relevante persoonlijke gegevens (naam, adres en ev. e-mail) eventueel doorgeven aan vervoerders, banken en betalingserviceverleners die wij gebruiken om jouw bestelling te verwerken.

Mailchimp for woocommerce
When shopping, we keep a record of your email and the cart contents for up to 30 days on our server. This record is kept to repopulate the contents of your cart if you switch devices or needed to come back another day. Read our privacy policy here.

Hoe lang bewaren we jouw data?

Bij het plaatsen van een bestelling worden deze gegevens vijf jaar bewaard. Indien u echter geen bestelling meer plaatst via onze webshop gedurende een periode van vijf jaar volgend op uw laatste bestelling, zullen wij uw persoonsgegevens en account definitief uit onze bestanden verwijderen.

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Hoe beveiligen we jouw data?

Mila & Jules doet er alles aan om online shoppen zo veilig mogelijk te maken. Zo kan u opmerken dat de browser begint met ‘https’ in plaats van ‘http’. Ook zal Mila & Jules ten allen tijden de integriteit van jouw gegevens beschermen, wat wil zeggen dat deze niet zomaar gewijzigd of gewist mogen worden. Mila & Jules vermijdt dat persoonlijke gegevens verloren gaan.

Jouw rechten?

Onderstaande rechten kunnen door jou steeds worden uitgeoefend door ons te contacteren via info@milaenjules.be.

  • recht op inzage/toegang en rechtzetting
    Je hebt het recht toegang te verkrijgen tot je persoonlijke gegevens en deze te bekijken. Tevens heb je steeds het recht om na inzage bepaalde persoonsgegevens te laten verbeteren, aanvullen of wissen.
  • recht om te worden vergeten
    Je hebt het recht om volledig uit alle systemen en databases gewist te worden.
  • recht om toestemming in te trekken
    Je hebt steeds het recht om je te verzetten tegen het gebruik van je persoonsgegevens. Je kan je ook uitdrukkelijk verzetten tegen de verwerking van je persoonsgegevens voor doeleinden van direct marketing, hiervoor hoef je geen motivatie op te geven.
  • recht op beperking van verwerking
    Je kan ons ook verzoeken om de verwerking van je persoonsgegevens te beperken.
  • recht op overdraagbaarheid
    Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens aan andere verantwoordelijken voor de verwerking te doen overdragen.
  • recht om zich te verzetten tegen beslissingen op basis van geautomatiseerde verwerkingen
    De gebruiker heeft het recht om de automatische profilering te laten uitschakelen.
  • recht om een klacht in te dienen
    Je hebt steeds het recht om een klacht in te dienen bij de Belgische Privacycommissie.
    Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer, Drukpersstraat 35, 1000 BRUSSEL.
    Tel. 02/274.48.00
    Fax. 02/274.48.35
    commission@privacycommission.be

Mila & Jules kan haar Privacy Policy van tijd tot tijd wijzigen. Wij raden u dan ook aan om onze Privacy Policy na te lezen telkens u ons persoonsgegevens verstrekt via onze website.

U kan ons steeds contacteren indien u nog vragen hebt over onze privacy policy.

Versie bijgewerkt op 13/08/2018.